Kraamverzorgende worden in maximaal 15 maanden?

Is het jouw droom om kraamverzorgende te worden, maar mis je nog de juiste opleiding? Grijp dan nu je kans, want Kraamzorg Thuis gaat opleiden! We starten begin september 2024 met het branche erkende Leerwerktraject van 15 maanden mét baangarantie. Woon je in regio Bollenstreek of omgeving Leiden en is dit echt iets voor jou? Reageer dan nu!

Volg jij je hart?

‘Kraamverzorgende word je niet, dat ben je’, zeggen wij bij Kraamzorg Thuis. Maar ook al zit het zorgen voor moeder en kind in je hart, je hebt er natuurlijk wel de juiste opleiding voor nodig. En die betaalde opleiding kraamzorg bieden wij nu! Kraamzorg Thuis geeft je de kans je hart te volgen en leidt je in ongeveer 15 maanden op tot kraamverzorgende aan de Geboortezorg Academie. Kraamzorg Thuis betaalt bovendien jouw opleidingskosten én je ontvangt een passend salaris. Ben je geslaagd? Dan biedt Kraamzorg Thuis jou graag het contract dat bij je past!

Wat ga je doen?

Als kraamverzorgende sta jij klaar voor moeder en kind in de kraamtijd. Jij bent hun steun en toeverlaat. Je waakt over de gezondheid en het welzijn van het gezin. Je geeft voorlichting en instructie en biedt ondersteuning waar nodig. Aan het eind van de kraamtijd zorg jij ervoor dat de ouders zelfstandig en zelfverzekerd voor hun kindje kunnen zorgen. Jij maakt van de kraamweek een dierbare herinnering. 

Hoe ziet het leerwerktraject eruit

Het leerwerktraject bestaat uit een mooie mix tussen praktijk en theorie. De lessen volg je aan de Geboortezorg Academie. Je draait daarnaast volop mee als kraamverzorgende bij het gezin thuis. Je werkt en leert gemiddeld 24 uur per week. De opleiding tot kraamverzorgende duurt circa 15 maanden en start begin september 2024 op locatie en online. Bij aanmelding geef je twee voorkeurslocaties op.

Wanneer je al in bezit bent van een diploma Verzorgende IG kom je in aanmerking voor een verkort traject. Je krijgt mogelijk vrijstelling voor onderdelen die jij al heb behaald tijdens je IG opleiding. Hierdoor duurt het traject slechts 7 tot 8 maanden.

Ben je een herintreder of oud kraamverzorgende? Meld je dan ook aan! Wij kijken samen met jou wat ervoor nodig is om jouw kennis en kunde te actualiseren, zodat je je kunt inschrijven bij het Kenniscentrum Kraamzorg.

Dit heb je nodig
 • Je woont in de regio Bollenstreek, Leiden en/of Leiderdorp; het werkgebied van Kraamzorg Thuis.
 • Je bent minimaal 19 jaar. Ben je bijna 19 jaar? Neem ook dan contact met ons op. We gaan kijken wat we voor je kunnen betekenen!
 • Je kunt en wilt gemiddeld 24 uur per week werken gedurende de opleidingsperiode (daarna bepaal je zelf hoeveel uur per week je werkt en bieden we verschillende contractvormen aan tussen de 16 en 28 uur per week)
 • Je hebt een rijbewijs en de beschikking over een auto (of bent van plan een auto aan te schaffen)
 • Je bent bij voorkeur in het bezit van een mbo niveau 3 diploma. Indien je een MBO niveau 2 diploma hebt nodigen wij je uit ook te reageren
 • Je bent bereid om te investeren in het reizen van en naar de scholingslocatie
 • Je bent bevlogen, flexibel, daadkrachtig, zelfstandig, aandachtig en ambitieus
Dit bieden wij jou
 • Een leerarbeidsovereenkomst van 24 uur per week, inclusief een  les vergoeding van 4 uur per week
 • Na afronding van het leerwerktraject en bij gebleken geschiktheid een passend contract voor onbepaalde tijd van minimaal 16 en maximaal 28 uur per week en inschaling in FWG 35
 • Een contract dat bij jou past. We bieden een goede balans tussen werk en privé.
 • Een aan jouw gekoppelde praktijkbegeleider en werkbegeleider voor optimale ondersteuning tijdens jouw leertraject
 • Veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Door ons uitgebreide scholingsprogramma word je een echte Expert die alles weet van de laatste inzichten op het gebied van kraamzorg. Hierdoor kun jij optimaal presteren!
 • Je werkt in je eigen regio en in een klein team
 • Een tablet en alle werkmaterialen die je nodig hebt voor het uitvoeren van jouw functie
 • Een passend (leerling)salaris, eindejaarsuitkering (7,7%), vakantietoeslag, opname in ons pensioenfonds en meer goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao Kraamzorg.
 • Ben je in bezit van een Verzorgende IG diploma? Dan schalen we je meteen in FWG 35
 • Je krijgt leuke, bevlogen collega’s!
Solliciteren?

Wil jij dolgraag aan deze opleiding beginnen? Of ben je geïnteresseerd geraakt, maar wil je eerst nog wat meer weten over de opleiding en werken als kraamverzorgende bij Kraamzorg Thuis? Graag nodigen wij je uit voor een kopje koffie! 

Neem vrijblijvend contact op via amy@kraamzorgthuis.nl

Scroll naar boven